Kvalitní burčák předchází dobrému vínu

Jak se vyrábí burčák?

Burčák je hroznová šťáva ve fázi kvašení. Může se vyrobit pouze z hroznů vypěstovaných v České republice. Burčák, ze kterého je později vyrobeno bílé víno je krémové až béžové barvy a vyrábí se z bílých hroznů. Lze jej vyrobit ze všech odrůd vín a samozřejmě i z červených. Výroba červeného a bílého se však trochu liší.

Kdy se pije burčák?

V roce 2016, jsme zahájili sklizeň hroznů a s ní burčákovou sezónu 26.8. Bučáková sezóna je obvykle do poloviny až konce října. Červený burčák je k dispozici příležitostně, podle sklizně, obvykle později než bílý. Těsnou návaznost na burčák má nové víno.

Aktuální informace o odrůdě a stavu burčáku sledujte na facebooku.

Co když skončí burčák?

Již 11. listopadu v 11 hodin je k dispozici nové Svatomartinské víno z naší produkce.